Forstander

Idrætshøjskolen Viborg søger ny leder


Det vi kigger efter:

Idrætshøjskolen Viborg udvikler og forandrer sig med tiden, men vores DNA er det samme. Vi er både interesserede i mennesket og i mennesker. Vi dyrker alle aspekter af idrætten, vi elsker at bevæge os – både fysisk og åndeligt – og vi sætter fællesskabet højere end noget andet.

”Vores vision er at være Danmarks førende udviklingscenter
for idræt, kultur og bevægelse med fokus på det hele menneske”

Højskolens 67-årige historie er båret af visioner og drømme, og i særdeleshed af modet og viljen til at gå efter disse. Denne historie ønsker vi, at den kommende forstander og leder viderefører.
Vi kigger efter en leder, der både kan være visionær og i samme åndedrag have forståelse for effektiv drift. Det skal være én, der sætter retning og sætter spor, og som sætter pris på involvering og dialog.

Vi er på udkig efter et menneske, der både kan tænde en gnist og andre gange slukke en ildebrand. Vi søger efter en, der kan kommunikere til – og med mennesker, både på matriklen, og i det omgivende samfund, og som har den menneskelige forståelse og politiske tæft, der er brug for, for at skabe gode dialoger.

Vi vil finde én, der kan gå foran, én der kan bakke op, så du er både en ledestjerne – og en der leder efter stjerner.

Derfor skal du som person være:

 • empatisk, lyttende og rummelig
 • tydelig og rammesættende
 • en inspirator
 • nysgerrig på og interesseret i både elever og ansatte
 • engageret og interesseret i politik og samfund
 • visionær og villig til at gå forrest i en forandringsproces
 • opmærksom på skolens DNA og villig til, både at videreføre og videreudvikle den
 • tillidsvækkende og indlevende


Det, du vil få at se:

Du bliver leder for skolens 38 medarbejdere og kommer til at stå i spidsen for en kompleks og spændende organisation med undervisere, pedeller, køkkenmedarbejdere, rengøringsfolk, ledelse og administrativt personale.

Idrætshøjskolen Viborgs pædagogiske grundpiller er den bredtfavnende, samfundsmæssige oplysning og idrætten – herunder lederuddannelser og iværksætteri. Her arbejdes med indsigt og udsyn, og altid ud fra de ord, hvorpå skolen blev bygget; ”hvor der er vilje, er der en vej”.

Vi vægter tilstedeværelse og nærvær, de hjemlige rammer og det mangfoldige liv på højskolen. Her er plads til både latter og fordybende snakke, ene-tid og samvær, kamp og leg, almindelighed og forskellighed.
Så du vil opleve, at vi er engagerede og passionerede, og at vi udviser selvstændighed og initiativ. Vi bliver motiveret af tværfagligt samarbejde og tydelig ledelse.


Det du skal kunne vise os:

Da vores forstander har valgt at gå på pension efter 16 år, har vi brug for en ny leder, der har erfaring med at motivere og inspirere, og som kan fastholde en god udvikling i en stram, men sund økonomi.
Derfor skal du have noget erfaring at trække på og en faglighed at sætte i spil.

Så du skal kunne anskueliggøre, at du:

 • har erfaring med udvikling af drift og økonomi gennem strategisk ledelse
 • har en bred idrætslig interesse og forståelse
 • har kendskab til og interesse for højskolen – både vores og bevægelsen
 • har pædagogisk indsigt og visioner
 • brænder for din undervisning af eleverne, dine foredrag og dine morgensamlinger
 • kan navigere i medarbejdernes forskellighed
 • tidligere har understøttet og videreudviklet dine medarbejdere
 • som leder har erfaring med, at sætte rammer, være inspirerende og vejledende heri


Skal vi ses?

Idrætshøjskolen Viborg stiller en attraktiv forstanderbolig til rådighed på skolens naturskønne område, og et yderst meningsfuldt job.
Forstanderen refererer til skolens bestyrelse.
Løn og ansættelsesvilkår følger bestemmelserne i gældende højskolelov, samt bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere, viceforstandere og lærere ved folkehøjskoler. Der er ansøgningsfrist den 28/9 kl. 12:00, og vi forventer at gennemføre to samtalerunder i perioden den 20/10 til den 15/11. Stillingen ønskes besat pr. 1/1-2019.

For yderligere information om højskolen se www.giv.dk eller kontakt bestyrelsesformand Morten Jørgensen på +45 20 24 02 24 (efter kl. 16.00) eller mj-viborg@live.dk. Det er også Morten du kontakter, hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen

Vi er vant til at vise potentielle elever rundt, og vi vil også meget gerne vise dig rundt, hvis det har din interesse.

Hvis du kan se dig selv som forstander på Idrætshøjskolen Viborg, så send os din fortrolige ansøgning via dette link indeholdende et CV og en beskrivelse af dig selv. Ansøgningen vil blive læst af ansættelsesudvalget og bestyrelsen, og der vil blive indhentet referencer efter aftale, hvis du kommer med i anden samtalerunde. Mellem samtalerne udfylder du en Extended DISC personanalyse, som du vil få en tilbagemelding på, og som vil indgå i den efterfølgende samtale.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Ansøg stillingen her