Livsstilsændring - En ny linje på Idrætshøjskolen Viborg

En livsstilsændring kan for de fleste, betyde mange nye sunde vaner!

På vores nye linje Livsstilsændring, er der plads til alle – uanset hvordan dit niveau er i dag!

Vi vil fokusere på at erstatte de dårlige vaner, fysisk og mentalt, med nye sunde vaner.

Usunde vaner kan skade, ikke alene kroppens fysik, ve og vel, men også det mentale – det kan være svært at opretholde et sundt selvværd, hvis man ikke er tilfreds med sig selv.
Det store sociale fælleskab på højskolen er, i sig selv, en stor motivationsfaktor og ikke mindst støtte i hinanden, både under og efter jeres ophold på idrætshøjskolen Viborg.

Book rundvisning

Vælger du “Livsstilsændring” som din linje, vil du få:

 • Mentaltræning  og hjernegymnastik

  Et teoretisk og grundlæggende fundament for et nyt og bedre liv. Herunder kommer vi omkring personligheds-analyse, mentaltræning, psykologi, positiv tænkning, følelser, teorier, foredrag og gode værktøjer, bla. dagbog.
  Konsekvens og betydning for kroppen, på den lange bane, når vi ikke passer på den. Vi skal arbejde med hjernen – hvorfor bliver vi kede af det, hvad kan vi selv gøre for at tage styring i hverdagen og over vores eget liv. Teorier og værktøjer til at forstå og håndtere vores sind. Foredrag med spændende og relevante profil.

  En personlighedsanalyse, fordele og ulemper, værktøjer til at håndtere de udfordringer I typisk vil møde på jeres vej til et sundere liv. I skal skrive tanker og følelser ned, allerede fra første dag. Gennem forløbet, vil I nå jeres milepæle og til aller sidst, kan vi se, hvor meget I har rykket jer fra dag 1.
  Det sociale fælleskab 24/7, giver inspiration og I kan motivere og støtte hinanden.

 • Kroppen er en maskine

  Her er der fokus på kroppen. Vi laver bodyanalyse, arbejder med BMI, kondition, gode og dårlige vaner, forståelse for kroppen, sygdomme osv. Alle de områder, der har indflydelse på vores fysiske krop, med det formål at skabe forståelse for, hvordan vi bedst passer på den.
  I skal gennemgå teorier om kroppen – hvad sker der når vi fylder den med de forkerte madvarer og ikke bruger den optimalt. Hvad sker der med kroppen når vi motionere og pulsen stiger, for meget og for lidt søvn. Alt hvad der klæder jer på til egenkontrol.

 • Motion og fysik

  Idrætshøjskolen har et væld af muligheder inden for motion, sport og idræt – der er med sikkerhed, noget for ALLE! – Vi tager fat om roden og starter ud, der hvor du er!
  Vi træner individuelt og i flok. I samarbejde med personlige trænere, finder vi frem til dit træningsforløb, du får sparring og masser af gode råd.
  Vi arbejder med de forskellige træningsformer, forbrænding, toning osv. Alt sammen med fokus på den gode oplevelse og at opbygge gode vaner, så alle får et sundt og godt forhold til motion. Både socialt, men også alene. Vi analyserer og overværer resultaterne og dermed belyser den positive fremgang af egen indsats.

 • Kost

  Kosten handler om, hvad der er godt for vores krop og hvad vi har brug for. Måden vi bearbejder den på i vores tilberedning. Fedt- og kalorieindhold, udregningsmetoder, kostplan. Undervisning, gode råd og vejledning af ernæringsekspert/kostvejleder, undervisning i fødevarer og madlavning. Vejledning og programlægning af kostplan.

Det kan være rigtig svært, at få succes med en livsstilsændring, men på Idrætshøjskolen Viborg, har vi ALT hvad det kræver:

 • Kompetente og dedikerede undervisere
 • De rette faciliteter
 • Sundt køkken
 • Et stærkt socialt netværk – også efter dit højskoleophold!

Vi har det hele og så er her plads til alle! Elevernes store sociale fællesskab 24/7, som i sig selv er en kæmpe motivation og fordel, både under og efter dit ophold på Idrætshøjskolen Viborg!

 • Du kommer i gang med den gode motion
 • Du bliver klog på det du spiser
 • Du kan få personlig coaching
 • Du kan udvikle dine kreative sider
 • Du møder nye venner

Bliv elev

Fysisk træning

Du sammensætter selv dine idrætsfag, men vil selvfølgelig blive vejledt i, hvordan du får den bedste sammensætning!

Adventure & outdoor

Boldspil

Performance & tumbling

Puls & power

Vandsport

Valgfag

Udover idrætsfag, er der en række valgfag at vælge imellem!

Andre fag

Passionerede undervisere

På Idrætshøjskolen Viborg har vi en fast stab af engagerede, passionerede og professionelle undervisere.
De er alle eksperter inden for deres felt og de ELSKER at give deres viden videre til eleverne.

“Sindsygt dygtige lærere, som kan have alle med uanset niveau!”

Den faste lærestab suppleres rigtig godt af nogle fantastiske timelærere, som også i den grad brænder for deres område.

 

Læs mere om de enkelte undervisere

Danmarks bedste faciliteter

På Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg finder du faciliteter, som du ikke finder andre steder.

Vi forsøger hele tiden at forny og udvikle vores faciliteter, så du som elev får det bedste af det bedste!

 

Se mere

Højskoleliv

Højskolen vil være rammen om fritid og dagligdagen for dig og mange andre elever. De andre elever kan være politiaspiranter, der ønsker at blive optaget på politiskolen, elever som forbereder sig optagelsesprøverne til De Danske Specialstyrker, internationale elever, der oplever Danmark og dansk kultur eller højskoleelever.

Samlet for alle vores elever er, at de er unge mennesker, der elsker idræt og som gerne vil udvikle sig personligt. Derfor er fysisk aktivitet en fast del af hverdagen for alle – også uden for undervisningen.

En anden fast del af hverdagen er de lækre måltider, som giver kræfterne til den fysiske aktivitet. Vores køkken er kendt for at lave fantastisk mad.

På en skole, hvor der er samlet mellem 100-120 unge mennesker, vil der altid være liv og noget at give sig til.

Udlandsrejser

På Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg kan du, mens du er elev, også få stillet din lyst til at rejse…

GIV har passionerede “guider” som brænder for deres fag, og som selvfølgelig også vil give andre muligheden for at få en unik oplevelse med deres fag med hjem.

 

 

Se mere