Sprint

Synes du der er sociale udfordringer i vores samfund?

Sprint er et 12-ugers intensivt kursusforløb, hvor du lærer at gå i clinch med sociale udfordringer. Her får du muligheden for at gøre en reel og mærkbar forskel for andre, når visioner formes fra kreative idéer til konkret handling.

Hvorfor Sprint?

I samarbejde med højskolens dygtige undervisere og Ungdommens Røde Kors får du en central rolle, når du er med til at lede og facilitere et undervisnings- og træningsforløb for en gruppe børn og unge. Du får redskaber til at strukturere, motivere og udvikle projekter, når vi sammen skal rykke grænser hos os selv og vores omverden. ´Learning by doing´ er måden, vi gør det på, fordi vi tror på, at det skaber den bedste læring og de bedste resultater.

Hvad er Sprint?

Ungdommens Rødekors har udviklet et koncept, der skal skabe sociale aktiviteter i Danmark. Det hedder Sprint, og her spiller Idrætshøjskolen i Viborg en central rolle.

Mange børn og unge oplever forskellige udfordringer i deres lokalområde, men opfatter sig ikke som en ressource i forhold til at gøre noget ved det. Noget vi gerne vil udfordre og ændre med dette projekt. Du er således en del af et team, der skal facilitere et oplysnings- og træningsforløb i aktivt medborgerskab for en gruppe børn og unge.

Sideløbende med sprint-forløbet vælger du 4-5 andre fag sammen med højskolens øvrige elever. F.eks. et kreativt håndværksfag, byg dit egen longboard, kommunikation, livsstil, dans, fitness eller noget andet, af de mere end 25 fag-tilbud.

Udover en meningsfuld hverdag, som Sprint-elev på Idrætshøjskolen Viborg, får du…

  • personlig udvikling
  • masser af nye venner
  • spændende fag, i en aktiv hverdag
  • sund og lækker kost
  • bopæl i en af Danmarks smukkeste naturområder, med skov og sø, ved den kulturelle og stemningsfulde by Viborg

Kom på rundvisning og se vores fantastiske faciliteter med egne øjne

Book rundvisning

Kommende starter for Sprint:

Sprint-elev i 2018 (26 uger)

– den 3. janaur – 3. juli 2018

Bliv Sprint-elev i Foråret 2018

 

Forskudt start: kontakt højskolen

Priser

Se gældende priser for lange kurser her…

 

Spørgsmål?

Brænder du inde med spørgsmål, så ring til os på 86 67 20 11 eller send os en mail: info@giv.dk
Du kan også udfylde formularen, så svarer vi dig inden for 2 hverdage.

Underviser på sprint holdet:

Hans Hvelplund
Spring / Ski / Inliner
hans@giv.dk
Morten Gram
Spring
morten@giv.dk

Idrætsfaciliteter i topklasse
Som elev på Idrætshøjskolen Viborg får du adgang til de bedste idrætsfaciliteter.

Du kan for eksempel tage en svømmetur i svømmehallen. Eller øve dit hovedspring fra vipperne. Du kan forbedre din spurt på atletikstadionet. Eller udfordre Danmarks største klatrevæg. Du kan blive dus med livet under vand i dykkercentret. Eller finpudse din dans i spejlsalen. Du kan justere din dobbelt out i springcenteret. Eller slå din personlige bænkpres-rekord i fitnesscentret. Kun fantasien sætter grænser.

Vores højskole ligger desuden i et fantastisk skovområde lige ned til vandet. Så du får uanede muligheder for både trailløb og mountainbike i skoven. Eller kajaksejlads og en frisk dukkert i søen.

Se faciliteterne her

Det handler om dig!

Vi går aldrig på kompromis med din undervisnings kvalitet. Derfor har vi kun kompetente og opdaterede undervisere, som hver især brænder for deres fag og idrætter.Hver dag mærker vi undervisernes kærlighed til deres fagområder. Og vi håber, du også vil opleve lidenskaben på dit højskoleophold.