På eventyr i Argentina

Dyrk friluftslivet med højskolen

Er du i tvivl, om du skal tage på højskole, eller tage ud og rejse? Det kan vi godt forstå, så derfor har vi lavet en sprød profil på Idrætshøjskolen Viborg, for dig, der elsker friluftsliv, eventyr og kultur.

I efteråret 2019 er der igen mulighed for at dyrke en masse friluftsliv på højskolen fra august til december, og så tage vi til Argentina – nærmere bestemt Patagonien – med en flok frilufts- og oplevelsesnørder i januar.

Højskolen
På Idrætshøjskolen dyrker vi det klassiske friluftsliv, hvor fokus er på tur- og lejrliv, på langsommelighed, flora og fauna, m.m., samtidig med, at man kan arbejde med de mere tekniske discipliner, som kajak, kano, klatring, mtb, osv.

Tre uger til Argentina

Efter opholdet på højskolen rejser de rejselyste tre uger til Patagonien, hvor eventyret venter!
– Rundtur i Buenos Aires med tidligere argentinske højskoleelever som guider.
– Cykel og vandreture rundt om de 7 søer ved Bariloche.
– 8 dages vandring omkring Calafate, hvor vi bl.a. skal opleve Glacier National
Park, Moreno og Upsala gletcherne, Mount Fitz Roy og meget, meget mere.
Vi rejser sammen, og har friluftslivet, naturen og kulturen i fokus.

Hvem kan komme med på turen?
Alle friluftselever på højskolen med eventyr i blodet. Det er friluftselever fra efteråret 2018, der rejser ud i verden sammen!

Hvad koster det?
Det afhænger lidt af hvad vi vælger at lave, men et realistisk bud, er 8-9000 DKR + flybillet. Grunden til at flybilletten ikke er medregnet er, at man har mulighed for at rejse videre ud i verden når de tre uger i Patagonien er ovre, f.eks. med nogle af dine nye venner fra højskolen, og derfor skal du have en anden billet.

Hvad skal vi lave?

Vi skal dyrke friluftslivet og naturen i det sydlige Argentina. Derfor tager vi til nogle forskellige steder med forskellig natur, med lejrlivet som udgangspunkt. Vi medbringer telte, kogegrej, soveposer, osv. og kan derved bruge mest muligt tid i naturen.

Vi starter i Buenos Aires, tager derefter til Bariloche og til sidst til Glacier National Park.

Hvad der skal ske derudover, det finder vi ud af sammen. I løbet af efteråret mødes ”rejseholdet” hver anden uge for dels at forberede, planlægge og forventningsafstemme, og dels at lære om Argentinsk kultur, historie, natur, osv., så vi er bedst muligt forberedt til turen og får mest muligt ud af ugerne dernede.

Jeg vil godt med! Hvad gør jeg så?

Læs om vores Frilufts profil, her finder du også tilmelding til profilen og rejsen til Argentina.
Gå til Friluft profilen