Rejser

På eventyr i Argentina

Rejs på eventyr med højskolen og dyrk friluftslivet!
Er du i tvivl, om du skal tage på højskole, eller tage ud og rejse? Det kan vi godt forstå, så derfor har vi lavet en sprød profil på Idrætshøjskolen Viborg, for dig, der elsker friluftsliv, eventyr og kultur.

I efteråret 2018 er der mulighed for at dyrke en masse friluftsliv på højskolen, fra august til december, og så tager vi til Argentina – nærmere bestemt Patagonien – med en flok frilufts- og oplevelsesnørder, i januar.

Læs om turen

Studietur til Sydfrankrig i efteråret

I efteråret rykker hele højskolen en uge til nationalparken Monts d’Ardèche Natural Regional Park, hvor vi skal dyrke en masse sport, men også være lidt kulturelle – en fantastisk rejse!

Området bærer præg af fransk vin-/bondekultur og turisme, og det giver os mulighed for, at opleve ægte markeder med lokal mad og andre specialiteter.

Læs om turen

Studietur til Italien i foråret

I foråret flytter vi hele højskolen til den Italienske del af Alperne i Passo Tonale. En fælles skitur for alle højskolens elever og en stor del af underviserne, hvor vi indlogeret i lejligheder af Italiensk standard, denne uge selv står for madlavningen.

De fantastiske rammer med mulighed for skiløb i terræn over 3000 meter, giver fantastiske muligheder for udfordringer og udvikling i sneen på ski eller snowboard.

Læs om turen

Udover den fælles skitur, kan du komme på linjetur med ski – læs mere

 

Det er fedt at rejse og du får nogle unikke oplevelser, når du rejser med din idræt.

Desværre er der grænser for, hvor meget du må rejse i løbet af et ophold på højskole.

Du må højest rejse 1/7 af dit ophold – det vil sige, at for hver uge du er højskoleelev, må du rejse en dag…
Det vil sige, at når du er elev i 18 uger, så må du max. rejse i 18 dage!

 

Adventure i Livigno

MTB – adventure – rough ‘n tough – triatlon

Oplevelser, udfordringer og høj puls i bjergene!

Vi skal en uge til det nordlige Italien, hvor den afsidesliggende adventure-by Livigno ligger gemt mellem massevis af tinder og smuk natur.

På mountainbike, til fods, til vands og i luften, skal vi opleve dette unikke sted og sammen få oplevelser og udfordringer vi aldrig glemmer.

Læs om turen

Dans i Berlin

På studieturen i Rytmisk gymnastik og dans går turen til Berlin, hvor programmet vil være spækket med fede danseoplevelser.

Vi skal bo centralt, og på gå-ben og metro tage rundt i Berlin, for at se og opleve det spændende dansemiljø. Berlin er et mekka for undergrund, nye stilarter og masser af dygtige dansere og undervisere. Vi vil forsøge at komme rundt om det hele; hip hop, jazz, moderne, locking/popping, house, ballet, yoga og pilates samt diverse alternative dansestilarter.

På turen er der også mulighed for at opleve Berlins fyldige kulturliv – shopping, kultur, historie, god mad mv.

Læs om turen

Dykkertur til Fillipinerne eller Malta

Turen går til Indonesien, Fillipinerne eller Malta, som alle er rene dykkermekkaer, hvor gæsterne får rig mulighed for at blive Advance Adventurer Open Water dykkere.

Du får ca. 16 dyk, heraf 5 dyk om natten, og du får med garanti en uforglemmelig naturoplevelse under havets overflade.

Læs om turen

Foskajak i Norge

Masser af leg, vildskab og bevægeglæde i smuk natur!

Højdepunkterne er at kunne padle gennem stort og vildt fossende vand, at prøve at surfe i bølger og at få en introduktion til playboating. Vi Starter på Syrveitfossen, og så tager vi til Nidelva ved Arendal, hvor der inden for meget korte afstande er meget varierede muligheder. Begge steder er der gode betingelser for både begyndere og øvede.

Læs om turen

Kanotur på Gudenåen

3 dages kanotur på Gudenåen med overnatning i telt, bivuak eller shelter og madlavning på bål eller trangia er den vigtigste bestanddel i uge 23 i Danmark.

Der vil både blive mulighed for at give den gas i kanoen og slappe af i den rolige medstrøm. Hvis vinden er til det, vil vi prøve at sætte sejl. Vi tager af sted i løbet af mandagen og kommer hjem onsdag eftermiddag.

Læs om turen

Klatring i Frankrig

Vi skal til et område hvor der er over 3500 klatreruter i nærområdet, og vi kan fra vores bolig gå ud til de første 500 af dem, som ligger lige ned til den lokale flod.

Så kan man også lige tage en tur i vandet, når man får det for varmt.

Læs om turen