Sportsmassøruddannelsen

Faget giver dig mulighed for at opnå færdigheder og viden indenfor det at massere og behandle idrætsudøvere. Massage kan være med til at forebygge eller afhjælpe ømme og overbelastede muskler, og være en hjælp til at undgå overbelastningsskader. Du får en grundlæggende viden om anatomi og fysiologi samt grundkursus i skadesbehandling.

Der bliver undervist i de klassiske massagegreb, som kan bruges specifikt og på hele kroppen, ligesom du vil lære forskel på velværemassage og sportsmassage. En del af kurset består af praktik, hvor du vil få mulighed for at prøve dine færdigheder på dine kammerater samt skolens personale. Kroppens regioner vil blive nøje gennemgået og du vil være rustet til at undersøge kroppens muskler, vurdere en skade og give en god kropsmassage.

Faget er et godt springbræt til en sundhedsfaglig uddannelse. Begge undervisere er uddannede fysioterapeuter, som kan fortælle om uddannelsesmuligheder indenfor sundhedsområdet.

Undervisningen foregår i værkstedstimerne samt 6 aftener. Eksamen (skriftlig og praktisk) finder sted i slutningen af forløbet.

Tilmeldingen finder sted når du er startet på højskolen.

Der er en lille egenbetaling når du vælger at tage Sportsmassøruddannelsen.